چگونه آلرژی در نوزادان را کنترل کنیم؟

  چگونه آلرژی در نوزادان را کنترل کنیم؟ طبق آخرین تحقیقات انجام شده، کودکان...

 

چگونه آلرژی در نوزادان را کنترل کنیم؟

طبق آخرین تحقیقات انجام شده، کودکان زیر یک سالی که در محیط‌هایی مانند خانواده‌های مرفه زندگی می‌کنند و به آن‌ها بسیار رسیدگی می‌شود، در آینده بیشتر به آلرژی مبتلا می‌شوند.

 

آلرژی در کودکان

تحقیقا نشان داده است کودکان روستایی زیر یک سال که در محیط زندگی خود با انواع و اقسام ویروس‌ها سروکار دارند، احتمال ابتلای آنان به آلرژی در آینده به مراتب کمتر است، زیرا فعالیت در مزرعه موجب مقاوم سازی آنها در برابر آلرژی می‌شود. بنابراین کودکان را نباید از ویروس‌ها و میکروب‌ها خیلی دور نگه داشت.یکی از مهم ترین عوامل مستعد کننده در زمینه ابتلا به سینوزیت و عفونت گوش، آلرژی است. در صورت کنترل شدن آلرژی، احتمال ابتلای این افراد به سینوزیت و عفونت‌های چرکی گوش کمتر می‌شود.

 

بنابراین بیمارانی که به طور مداوم سرما می‌خورند و سینوس‌های آنان چرک می‌کند، باید به پزشک مراجعه کنند، چون آنها معمولا به یکی از بیماری های زمینه‌ای مبتلا هستند که شایع‌ترین بیماری زمینه‌ای آلرژی است، بنابراین آلرژی باید به طور مناسب، تشخیص داده شود و درمان گردد.نشانه‌های اصلی بیماری سینوزیت، گرفتگی بینی، ترشح ته حلق و در موارد حاد بیماری، درد و ورم سینوس درگیر بیماری و تب، سردرد و عفونت است

 

سینوزیت چیست؟

سینوزیت به معنی التهاب و ورم مخاط سینوس‌هاست.سینوس‌ها حفره هایی هستند که درون استخوان‌های صورت جای گرفته‌اند و هر یک از آن‌ها توسط مجرایی به بینی راه پیدا می‌کند (در تصویر کناری نشان داده شده است). سطح پوشاننده این حفرات به‌ طور طبیعی ترشحات شفافی دارد که این ترشحات وارد بینی می‌شود. این ترشحات توسط مژک هایی که جهت حرکت آن‌ها به طرف حلق است، به عقب رانده می‌شوند و هر فرد سالم، با هر بلع مقداری از بزاق خود و مقداری از ترشحات بینی و سینوس‌ها را می بلعد.

 

سینوس‌های یک فرد بالغ به‌طور متوسط در شبانه روز حدود یک لیتر مواد ترشح می‌کنند. این ترشحات در لطیف نگه داشتن مخاط پوشاننده سینوس‌ها و بینی موثر است و در تمیز کردن هوایی که از بینی به ریه می‌رسد نقش اساسی دارد.سه گروه ممکن است از این ترشحات و ورود آنها به حلق شکایت کنند:گروه اول: وقتی که میزان ترشحات بیشتر از حد نرمال شود، مثل حالتی که در افراد مبتلا به حساسیت بینی مشاهده می‌کنیم.گروه دوم: وقتی که قوام، رنگ یا بوی این ترشحات عوض شود، مثل حالتی که در مبتلایان به سینوزیت می‌بینیم.

 

گروه سوم: در بعضی افراد، هم میزان این ترشحات و هم قوام، رنگ و بوی آن طبیعی است، ولی باز هم بیمار از ترشحات پشت حلق خود شکایت دارد. این دسته افرادی هستند که خیلی حساس هستند و ترشحات طبیعی بینی را ترشحات چرکی می‌انگارند و از بلعیدن آن اکراه دارند.همچنین وجود این حفرات توخالی درون استخوان‌های صورت، باعث کاهش وزن سرمی‌شود.این حفرات در دلنشین بودن صدای فرد موثر هستند و چنانچه این حفرات یا بینی پر شوند، صدای فرد تودماغی می‌گردد.

 

این حفرات به عنوان ضربه گیر جمجمه و مغز عمل می‌کنند. بدین معنی که اگر ضربه شدیدی به صورت وارد شود، به‌واسطه وجود سینوس‌ها، استخوان‌های صورت می‌شکند و لذا ضربه مستهلک شده و به جمجمه و در نتیجه به مغز وارد نمی‌شود.یکی از عوامل مزمن شدن بیماری سینوزیت، خوددرمانی است که باعث افزایش طول مدت بیماری می‌شود. بنابراین فرد بیمار باید از خوددرمانی پرهیز کند و طول مدت درمان سینوزیت را نیز کامل کند

 

نشانه ها و عوامل ابتلا به سینوزیت

سینوزیت یک بیماری است که کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیشتر به آن مبتلا می شوند و در معرض عوارض بیشتری نیز قرار دارند و بزرگسالان نیز با توجه به شرایط جسمی و نوع میکروبی که باعث این بیماری می شود، به سینوزیت مبتلا می شوند.نشانه‌های اصلی بیماری سینوزیت، گرفتگی بینی، ترشح ته حلق و در موارد حاد بیماری، درد و ورم سینوس درگیر بیماری و تب، سردرد و عفونت است.گردوغبارهای صنعتی، محیط های سرد و خشک و همچنین گرم و خشک، انحراف بینی و آلرژی از عوامل مستعد کننده ابتلا به سینوزیت هستند.یکی از راه‌های پیشگیری از این بیماری، پرهیز از کشیدن سیگار و همچنین پوشاندن بینی در هوای سرد است.

 

آیا حساسیت ارثی است؟

نوزادانی بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی را دارند (آلرژی های غذایی، تب یونجه، آسم یا اگزما) که یکی از والدین به آلرژی مبتلا باشد. اما در صورتی که اینطور باشد نیز شواهدی وجود ندارد که در زمانی که باردار هستید یا بعد از زایمان بایستی از خوردن این غذاها خودداری کنید (بجز غذاهایی که خودتان به آنها آلرژی دارید).

 

اگر با مشکل آلرژی غذایی در خانواده خود روبرو هستید، در 4 تا 6 ماه اول زندگی نوزادتان، او را بجز با شیر خود با هیچ چیز دیگری تغذیه نکنید و سپس با ادامه دادن آن، به او غذاهای سفت نیز بخورانید، به این ترتیب اینطور بنظر می رسد که شانس بیشتری به نوزاد خود برای مبتلا نشدن به آلرژی غذایی می دهید.

 

دکتر گرییر می گوید: اگر شما بایستی نوزاد خود را قبل از چهار ماه، از شیر مادر بگیرید، احتمالاً شیرخشک هیدرولیزه شده بهتر از شیرخشک استاندارد از شیر گاو می باشد، حتماً با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.این مشکلات هر روزه بیشتر می شوند. حوادث آلرژی غذایی در کودکان از سال 1997 تا 2007 به نسبت 18 درصد افزایش یافته است. دانشمندان هنوز از دلیل آن مطمئن نیستند،

 

اما تئوری ها نشان می دهند که بیشترشدن مراقبت های والدین و پزشکان از نوزادان، باعث می شود که نوزاد در اوایل زندگی خود کمتر در برابر باکتری ها و آلرژی های معمول قرار گرفته و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف شده است. بااین حال باید این نکته را به خاطر داشت که آلرژی واقعی با حساسیت یا تحمل نکردن بعضی از غذاها متفاوت است، زیرا حساسیت یا تحمل نکردن باعث مشکلات ضعیف تری مثل گاز، تورم شکمی یا اسهال می شود.

 

در واقع تنها 6 درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند. علایمی از جمله خارش شدید و اگزما تا مشکلات ناگهانی تنفسی و حتی شوک های خطرناک که زندگی نوزاد را تهدید می کند از جمله پیامد های ابتلا به این نوع آلرژی می باشند.

 

در گذشته، براین باور بودند که در دوران بارداری با پرهیز از خورن غذاهایی که احتمالا باعث آلرژی می شود یا تغذیه نوزاد باشیر مادر و دور نگهداشتن نوزادان از این نوع غذاها می توانند خطر ابتلا به آلرژی غذایی را کاهش دهند (این غذاها شامل گندم، سویا، شیرگاو، ماهی، بادام زمینی، تخم مرغ و مغز های درختی).

 

اما تحقیقات جدید خلاف آنرا ثابت کرده است. امروزه اینطور بنظر می رسد که دلیلی برای نه گفتن به غذاهایی که باعث آلرژی می شود وجود ندارد، خصوصا گندم، تخم مرغ و ماهی. در حقیقت پرهیز از مصرف این غذاها ممکن است حقیقتا خطر ابتلای نوزاد به آلرژی غذایی را افزایش دهد.آیا می دانستید که؟ استفاده از لوسیون هایی که حاوی روغن بادام زمینی هستند بر روی پوست قرمز یا ترک خورده نوزاد خطر ابتلای او را به آلرژی بادام زمینی افزایش می دهد.

 

از غذای خود لذت ببرید!

احتیاجی نیست برای نجات نوزاد خود از خوردن غذاهایی که بالقوه احتمال ابتلا به آلرژی غذایی را دارند، خودداری کنید.سردرگم هستید؟ تعجب نکنید، زیرا محققین مصونیت غذایی نیز اینچنین هستند. مطالعات در مورد این سوال ها هنوز در حال انجام است، ولی شما هم اکنون باردار هستید و چه کاری می توانید انجام دهید؟ در اینجا جدید ترین پیشنهادات براساس آخرین تحقیقات را مطالعه خواهید کرد.

 

گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم

 

 

+ 1 مخالفم - 0