درمان کوفتگی زانو

انواع کوفتگی و درد زانو و راه های درمان درد زانو   با دلگرم همراه باشید تا با...

 

با دلگرم همراه باشید تا با انواع کوفتکی و در زانو و راهکارهای مناسب درمان آن آشنا شوید.

درمان کوفتگی و درد زانو

درمان کوفتگی و درد زانو
 

 

 کوفتگی زانو چیست؟

به عبارت ساده، کوفتگی تنها نام دیگری برای یک کبودی است که معمولاً توسط رگ های خونی آسیب دیده ایجاد می شود .آسیب به عروق خونی ممکن است نتیجه یک ضربه به پوست باشد گاهی اوقات، عروق خونی مجروح شروع به نشت داخل بافت می کند کوفتگی یک اکیموز نامیده می شود.

 

درمان کوفتگی و درد زانو

 


انواع کوفتگی، علائم و درمان

 

شما ممکن است در حال حاضر تعریف مقدماتی از کوفتگی داشته باشید مهم این است به کوفتگی می تواند دارای انواع باشد و ممکن است در نتیجه انواع مختلفی از صدمات ایجاد شود بسته به علت، شما ممکن است علائم مختلف، یک درمان کوفتگی را تجربه کنید.


 کوفتگی عضلانی

 

کوفتگی ناشی از ضربه مستقیم از یک شی غیر نافذ به پوست شما رخ می دهد کوفتگی ماهیچه ای اغلب در اثر له شدن فیبرهای عضلانی و بافت در اثر ضربه رخ می دهد ضربه ای که معمولاً و به اندازه کافی برای شکستن پوست سخت نیست.


علائم کوفتگی عضلانی

تورم و درد از علائم شایع کوفتگی عضلانی است اما شما همچنین ممکن است متوجه تغییر رنگ مایل به آبی پوست به دلیل رگهای خونی پاره شده باشید. اگر خون در بافت های آسیب دیده جمع شود شما ممکن است متوجه برآمدگی بر روی آسیب شوید.


درمان کوفتگی عضلانی

استراحت و بالا نگه داشتن منطقه آسیب دیده مهم است استفاده از کیسه های یخ سبب کاهش تورم و درد خواهد شد در صورتی که یک توده پس از چند روز برطرف نشد ممکن است شما برای جراحی تخلیه به دکتر مراجعه نمایید.


 کوفتگی سر

 

ضربه به سر که معمولاً شایع ترین دلیل کانتوژن پشت سر و یا مغز است. ممکن است در نتیجه یک افتادن، تصادف و یا هر حادثه ناشی از ورزش باشد.


علائم کوفتگی سر

کوفتگی کوچک ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. اگر کوفتگی شدید و پایدار است شما ممکن است احساس خستگی، گیجی، بی قراری و هیجان داشته باشید. دیگر علائم شایع کوفتگی مغز شامل از دست دادن حافظه، بی حسی، اختلالات عاطفی، مشکل در هماهنگی حرکتی و سردرگمی می باشد.


درمان

درمان عمدتاً به شدت آسیب بستگی دارد. کوفتگی جزئی معمولاً با هر گونه مداخله پزشکی شفا می یابد اما این مهم است که در کوفتگی شدید با دکتر خود مشورت کنید زیرا می تواند سبب کما شود. درمان اولیه شامل اقدامات برای جلوگیری از درد و تورم است این همچنین شامل اقدامات برای جلوگیری از هیپوناترمی، افت فشارخون و هیپرکاپنی خواهد شد.


 کوفتگی استخوان

 

به علت تاثیر قوی در اثر حوادث، ورزش و یا یک ضربه مستقیم، کبودی استخوان می تواند کاملاً دردناک باشد و ممکن است سبب یک کوفتگی یا هماتوم شود.


علائم کوفتگی استخوان

از نشانه های شایع درد و تورم است.


درمان کوفتگی استخوان

شما باید مقدار زیادی استراحت کنید و از کیسه های یخ برای کاهش تورم و درد استفاده کنید. همچنین شما می توانید داروهای ضد التهاب ( دیکلوفناک یا ایبوپروفن ) را برای کاهش التهاب مصرف نمایید. برای رد کردن یک شکستگی نزد پزشک خود بروید.


 کوفتگی پا

 

هر چیزی از کفش بد تا نیروی صدمات غیر نافذ می تواند سبب کوفتگی پا شود.


علائم کوفتگی پا

آسیب به عروق خونی سبب درد و تورم خواهد شود. کوفتگی ممکن است ابتدا سبب قرمزی و سپس سیاه شدن آن شود در نهایت زرد مایل به سبز شده و بدن شما خون به دام افتاده را جذب می کند.


درمان کوفتگی پا

مقدار زیادی استراحت کنید از کیسه های یخ استفاده کنید و منطقه ی آسیب دیده را بالا نگه دارید. شما حتی ممکن است مجبور به استفاده از داروهای غیر استروئیدی برای کاهش تورم و درد شوید.


 کوفتگی لگن

 

شما متوجه کوفتگی لگن بعد از یک مصدومیت ران در اثر سقوط می شوید.


علائم کوفتگی لگن

درد شما با راه رفتن بدتر خواهد شد. همچنین ممکن است یک توده با تورم در محل کبودی ایجاد شود.


درمان کوفتگی لگن

درمان کوفتگی شامل NSAID ها برای کاهش تورم، استراحت و استفاده از کیسه های یخ می باشد سعی کنید پا و لگن خود را بالا نگه دارید.


 کوفتگی ریوی

 

کوفتگی ریوی اشاره به خونریزی و کبودی بافت ریه دارد که ممکن است سبب مشکل در تنفس شود. این حالت معمولاً پس از یک آسیب مستقیم به قفسه سینه شما اتفاق افتد.


علائم کوفتگی ریوی

علائم شایع عبارتند از تنفس مشکل، درد قفسه سینه، خس خس سینه و سرفه شدید است که سبب تولید خلط آبکی و یا خون می شود.


درمان کوفتگی ریوی

شدت آسیب، بهترین درمان کوفتگی را برای شما تعیین می کند. با این حال شما داروهای ضد درد برای کاهش درد را مصرف خواهید کرد. تنفس عمیق و سرفه سخت برای پاک کردن راههای هوایی داشته باشید. شما ممکن است اکسیژن اضافی از طریق یک کانول بینی یا یک ماسک دریافت نمایید. ساکشن یکی دیگر از گزینه هایی هست که برای خارج کردن مخاط یا بلوک های خون از راه های هوایی استفاده می شود. لوله سینه نیز ممکن است برای از بین بردن هر خون، هوا یا مایع انباشته شده در اطراف ریه های شما لازم باشد. سایر گزینه های درمانی شامل تهویه با فشار مثبت غیرتهاجمی و تهویه مکانیکی نیز استفاده می شود.


 کوفتگی زانو

 

کوفتگی زانو نتیجه زانوی آسیب دیده است که باعث تورم، کبودی، یا حساسیت به لمس در زیر زانو می شود.


علائم کوفتگی زانو

کوفتگی خفیف سبب درد و تورم خواهد شد اما درد شدید معمولاً نشانه ای از یک کوفتگی شدید استخوان است و شما متوجه یک کبودی به رنگ آبی تیره خواهید شد.


درمان کوفتگی زانو

کوفتگی جزئی بدون هر گونه مداخله پزشکی بهبود می یابد. با این حال شما می توانید داروهای ضد التهابی OTC را برای کاهش درد و تورم استفاده نمایید. استراحت زیاد و اجتناب از فعالیت شدید فیزیکی موثر است. اگر یک آسیب جدی زانو وجود دارد بی حرکت نگه داشتن پا مهم است.

 

 

درمان کوفتگی و درد زانو

 

شما همین الان تمرینات ورزشی خود را به پایان رسانده اید و در عضلات خود احساس فشار می کنید . به این دلیل که به سختی تمرین کرده اید به خود تبریک می گویید و به این فکر می کنید که تا چه حد می توانید نیرومند تر از گذشته ظاهر شوید.

اما چیزی که فراموش کرده اید یکی از نکات کلیدی تمرین مناسب می باشد: ريلكس کردن عضلات. شما علاوه بر اینکه نیاز دارید ماهیچه های خود را برای رشد کردن تحریک کنید، بلکه باید به آنها به اندازه کافی استراحت هم بدهید تا مجددا سالم و سر زنده بشوند.

در این قسمت 12 روش برای آرام کردن و التیام دادن به ماهیچه ها پس از انجام تمرینات ورزشی را برایتان ذکر می کنیم.

1- تنفس

این تمرین را می توانید در زمان خنک کردن و یا در شب پیش از خواب انجام دهید. سعی کنید تنفس خود را کنترل کنید، نفس های آرام و عمیق بکشید، مرحله دم و بازدم باید 4 ثانیه طول بکشد. در زمان بازدم تصور کنید که تمام فشارها و انرژی های منفی از بدن شما در حال بیرون آمدن هستند. احساس کنید که ماهیچه هایتان در آرامش قرار گرفته اند و اگر در تخت خواب دراز کشیده اید احساس سنگینی می کنید. هر بار که نفس می کشید بر روی گروهی از عضلات خاص بدن خود تمرکز کنید و این کار را برای تمام قسمت های بدن خود تکرار کنید.

این راه تنفس به شما کمک می کند تا هشیاری ذهنی- بدنی خود را افزایش داده و انرژی خود را صرف ارام کردن ماهیچه هایتان بکنید.

2- کشش

این حرکات معمولا در گروه تمرینات ورزشکاران قرار ندارند و مورد بی توجهی قرار میگیرند. حرکات کششی یک از مهمترین حرکات برای تسریع روند بهبودی و جلوگیری از سخت شدگی عضلات به شمار می روند. این حرکات را باید فورا بعد از اتمام تمرینات و در زمانیکه ماهیچه هنوز گرم هستند و انعطاف پذیری بالاتری دارند، انجام دهید.

این حرکات را برای مدت زمان 15 تا 30 ثانیه ادامه دهید تا کشش را کاملا در ماهیچه ها خود احساس کنید. در این نوع حرکات نباید درد زیادی در ماهیچه های خود احساس کنید. چند حرکت مناسب کششی به قرار زیر می باشد:

کشش عضلات عقب ران: در حال ایستاده و یا نشسته سعی کنید انگشتان پای خود را لمس کنید.

کشش ماهیچه چهار سر: یکی از پاهای خود را از زانو خم کنید و کف پا را در پشت نگه دارید، به آرامی زانوی خود را به سمت عقب بچرخانید.

کشش مورب: در حالت ایستاده پاها را به عرض شانه باز کنید، وزن خود را بر روی یکی از پاها بدهید و دستان خود را آزاد در دو طرف پاها قرار دهید. این حرکت را برای هر دو پا انجام دهید.

کشش بازو: یکی از دست ها را بر بالای سر خود ببرید، آنرا از آرنج خم کنید و با دست دیگر آرنج دست خم شده را گرفته و انرا به سمت عقب بکشید.

کشش ساق پا: یک سکو و یا یک پله پیدا کنید و پای خود را بر روی آن قرار دهید، به طوریکه قسمت پشتی کف پا آزاد باشد و سپس به آرامی وزن خود را بر روی همان پا بدهید و زانوی خود را کمی خم کنید تا احساس فشار محسوسی در در قسمت ساق پای خود بکنید.

کشش کمر: بر روی زمین زانو بزنید و بازوهای خود را تا آنجا که ممکن است به سمت جلو باز کنید. در حین انجام این کار کمر خود را بچرخانید تا تمام فشاری که بر روی عضلات آن وارد آمده از بین برود.

با افزودن این حرکات به تمرین های خود، عضلات بیشتری تحت تاثیر قرار می گیرند که این امر باعث می شود رشد ماهیچه در حین انجام حرکات قدرتی بالاتر رود.

3- خوابیدن

چه کسی یک خواب خوب شبانه را دوست ندارد؟ نه تنها خواب خوب برای عملکرد ذهن شما واجب است بلکه برای ماهیچه ها نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. کمبود خواب نه تنها فرایند بهبودی را به تاخیر می اندازد بلکه استرس و فشار را در شما افزایش می دهد ( که موجب آزاد شدن هورمون کورتیزول در بدن می شود) و باعث می شود تا ماهیچه ها سفت و سخت شوند.

سعی کنید هر شب 7 ساعت خواب مطلوب داشته باشید و اگر برنامه کاریتان اجازه می دهد بعد از ظهرها یک چرت 20 دقیقه ای هم بزنید.

4- وارونه شدن

شاید این یکی از راههای غیر معمول ریلکس کردن ماهیچه ها باشد، اما اگر اجازه دهید که کشش زمین کار خود را انجام دهد به مراتب ماهیچه هایتان احساس بهتری پیدا خواهند کرد. پس از اینکه تمریناتتان به اتمام رسید یک میله بارفیکس پیدا کنید و پاهای خود را از قسمت زانو به آن قلاب کنید و بعد دست ها و تنها خود را به آرامی رها کنید. برای مدت زمان چند ثانیه در این حالت باقی بمانید.

بر روی آزاد کردن فشار موجود در تک تک عضلات خود تمرکز کنید و بگذارید جاذبه شما را به سمت خود بکشد. برای مدت زمان طولانی در این حالت باقی نمانید چراکه انباشته شدن خون بیش از حد در مغز مشکلات فراوانی را به همراه دارد.

5- زمانبندی مناسب

بدون توجه به تلاشی که برای انجام دادن تمرینات از خود نشان می دهید، اگر برنامه ورزشی شما به درستی طرح ریزی نشده باشد، کوفتگی در ماهیچه ها باقی مانده و عضلات بدن شما سفت و سخت خواهند شد.

زمانی که در حال برنامه ریزی هستید، باید حداقل یک روز در هفته را به کلی استراحت کنید. همچنین هر گروه از ماهیچه ها باید حداقل 48 ساعت پیش از شروع حرکات دور بعد استراحت کنند. توجه بیشتری بر روی عضلات همکار مثل عضله سه سر و دو سر بازویی کنید. این عضلات تاثیر چشمگیری بر روی تمام حرکات دیگر می گذارند به همین دلیل باید مطمئن شوید که فشار بیش از اندازه بر روی آنها وارد نمی کنید.

هر سه ماه یکبار نیز باید یک هفته کامل استراحت کنید. این کار به بدن شما زمان کافی می دهد تا کسالت ها و کوفتگی های خود را رفع کند.

6- ماساژ

زمانی که نوبت به آرامش دادن به ماهیچه ها می رسد، ماساژ حرف های بسیاری برای گفتن دارد. پس از یک هفته تمرین دشوار بهترین کاری که می توانید در روز استراحت خود انجام دهید، یک ماساژ کامل است. به دنبال یک ماساژور حرفه ای که دارای مدرک و مجوز می باشد بگردید و از او یک سری ماساژ عمقی را تقاضا کنید. ماساژ عمقی بافت های ماهیچه ای عمقی را تحت تاثیر قرار می دهد و شما با هیچ گونه حرکتی حتی حرکات کششی نیز نمی توانید به انها دسترسی پیدا کنید. در حین ماساژ، بر روی تنفسی که در قسمت بالا به شما اموزش دادیم تمرکز کنید تا هر چه بیشتر بدن شما ریلکس شود.

7- حمام، سونای بخار و خشک

تمام موارد بالا هسته بدن شما را گرم می کند و موجب می شوند تا جریان خون بالا برود. این امر سبب می شود تا اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به ماهیچه های در حال ترمیم برسد.

این کار را می توانید پس از انجام تمرینات و یا در بعد از ظهر همان روز انجام دهید. مزایای این کار از نظر علم روانپزشکی نیز به اثبات رسیده است. اگر قسمتی از بدن شما ضرب ببیند می بایست بلافاصله آنرا با یخ کمپرس کنید. این امر موجب می شود که تورم و التهاب آن کمتر شود.

در حدود 10 تا 15 دقیقه در حمام و یا سونا بمانید. باید به اندازه کافی احساس راحتی کنید اما نه آنقدر که احساس بی حالی به شما دست بدهد. اگر دوست داشته باشید می توانید در حین این زمان به انجام حرکات کششی نیز بپردازید چرا که عضلات شما به اندازه کافی گرم بوده و بسیار انعطاف پذیر می باشند.

8- مدیتیشن

مدیتیشن نه تنها برای از بین بردن استرس مناسب است بلکه برای از بین بردن کوفتگی عضلات نیز کاربرد دارند. باید این کار را پیش از رفتن به خواب انجام دهید. با انجام مدیتیشن شما بر روی انرژی ذهنی خود تمرکز می کنید و بدن خود را برای استراحت آماده می سازید. یک مکان نسبتا تاریک و آرام پیدا کنید. هم می توانید چهار زانو بنشینید و هم می توانید به صورت تاق باز داراز بکشید، سپس ذهن خود را بر روی نفس هایتان متمرکز کنید.

ذهن خود را تا آنجا که می توانید آرام کنید و از تمام افکار آنرا رها سازید. زمانی که ذهنتان از همه چیز پاک شد، ماهیچه هایتان را مجسم سازید که در حال آرامش و استراحت هستند و تمام انرژی آنها تخلیه می شود. این کار را به تمام قسمت های بدن خود تعمیم دهید و سپس چند نفس عمیق بکشید و به آرامی از جا بلند شوید. بعد از انجام این کار شما هم به آرامش ذهنی دست پیدا می کنید و هم به آرامش بدنی.

9- چای سبز

این روش بسیار ساده است و شما می توانید آنرا به راحتی به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. چای سبز دارای آنتی اکسیدان هایی می باشد که رادیکال های آزادی که برای بدن مضر می باشند را از بین می برد. هر چه فشار کمتری به ماهیچه وارد شود، زمان کوتاهتری برای بهبودی و التیام لازم است و شما خیلی سریع تر می توانید وزنه های سنگین تر را بلند کنید.

برای اینکه بتوانید هر چه بیشتر از مزایای این نوشیدنی گیاهی بهرمند شوید روزی 2 فنجان از آنرا بنوشید.

10- طب سوزنی

این طب باستانی که منصوب به چینی ها می باشد نه تنها می تواند بسیاری از بیماری های لاعلاج را مداوا کند بلکه در رفع کوفتگی و سختی ماهیچه ها نیز مفید می باشد. یک متخصص طب سوزنی تمام نقاط فشار بر روی بدن را می شناسد و قسمت هایی را که باعث ریلکس کردن بدن می باشند را تحت عمل قرار می دهد. شما هر زمان که در بدن خود احساس کوفتگی و فشار بیش از اندازه کردید می توانید به این روش درمان روی بیاورید. البته باید توجه داشته باشید که خودتان را به دست یک متخصص مجاز بسپارید تا مراحل درمان با اطمینان کامل و به درستی انجام پذیرد.

11- حرکات سبک

پس از اینکه تمرین سنگینی داشتید، انجام چند حرکت سبک و کم فشار، راه بسیار مناسبی برای آرام کردن و رفع گرفتگی عضلات شما می باشد. با انجام این کار گردش خون در رگ ها افزایش پیدا کرده و از کرخت شدن ماهیچه های نقاط مختلف بدن جلوگیری می شود.

سعی کنید بر روی تردمیل راه بروید و یا از دوچرخه استفاده کنید. این کار را می بایست برای مدت زمان 10 تا 15 دقیقه پس از اتمام تمرینات خود انجام دهید. به خاطر داشته باشید که در حین انجام این حرکات نباید هیچ گونه فشاری بر روی بدن شما وارد شود، چراکه اساسا دلیل انجام این حرکات صرفا آزاد کردن و آرام کردن عضلات است.

12- منیزیم

یکی دیگر از موادی که هم می تواند حساسیت سلول های عصبی را افزایش دهد و هم در آرام کردن عضلات کمک می کند، منیزیم می باشد. منیزیم را هم می توانید از طریق مکمل ها به بدن خود برسانید و هم از منیزیم موجود در مواد غذایی استفاده کنید. مثل: برنج، اسفناج، بادام و بادام زمینی. میزان مصرف روزانه آن در حدود 400 تا 420 گرم می باشد.

 

 
درمان زانو درد

درمان کوفتگی و درد زانو

 

● موارد درمان زانو درد در منزل

 

بسیاری از موارد زانو درد در افراد با رعایت برخی مراقبت‌های شخصی قابل درمان است. (اغلب به علت استفاده زیاده از حد زانو یا انجام فعالیت‌های شدید بروز می‌کند.)

۱) استراحت و دوری از هرگونه فعالیت تا زمانی که درد کاملاً از میان برود، به‌خصوص وقتی که موضوع فشار وزن شخص بر روی زانو مطرح می‌شود.

۲) استفاده از یخ: در ابتدا هریک ساعت به یک ساعت به مدت ۱۵ دقیقه از یخ استفاده می‌شود. بعد از روز اول این تعداد استفاده از یخ را به روزی ۴ بار می‌رسانیم.

۳) محکم بستن زانو به‌نحوی که با این کار بتوان مقدار تورم را به حداقل رساند.

۴) تا مدتی باید زانو را کاملاً با یک بانداژ محکم و پهن پوشانید. ولی بانداژ باید دارای خاصیت الاستیکی لازمه بوده تا زانو بتواند تحرک داشته باشد.

۵) پزشکان برای کاهش درد از استامینوفن یا برای کاهش درد و تورم با هم، ایبوپروفن را توصیه می‌کنند.

 

 

درمان کوفتگی و درد زانو

 

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

+ 1 مخالفم - 0