دختران مبتلا به سندرم ترنر

ازدواج دختران مبتلا به بیماری سندرم ترنر

 

دختران مبتلا به سندرم ترنر میانگین رشد پایین دارند. آنها اغلب تا سه سالگی رشد طبیعی دارند، اما میزان رشد آنها بعد از آن کاهش می یابد. بلوغ آنها عموما جهش رشدی ندارد. اما با تشخیص به موقع این بیماری و هورمون تراپی، این دست مشکلات آنها قابل کنترل است.


نفیسه دختری است 24 ساله و مجرد.
دارای مدرک فنی گرافیک و فیلمبردار و طراحی سایت و فلش بنر متحرک.
او در کار خانه داری مسلط هست و توانایی های زیادی دارد. دوره حرفه ای آشپزی و شیرینی پزی را گذرانده و در تلاش است تا یک آموزشگاه کوچک هنری را راه اندازی کند.
او دختر بسیار توانمند و دوست داشتنی است و همه دوستان و اطرافیانش از هم صحبتی با وی که دختری مثبت اندیش هم هست، لذت می برند.
علی رغم اینکه در زمینه های اجتماعی، هنری وحتی فعالیتهای خانه داری بسیار توانمند است، خانواده خوب و آبرومندی دارد، در حرفه خود موفق است، ظاهر زیبایی دارد و.. . اما در امر ازدواج دچار مشکل جدی شده است.
خواستگاران متعددی دارد اما بعد از جلسه اول، می روند و دیگر پیگیری جریان ازدواج رانمی کنند.
این مساله نفیسه و خانواده اش را بسیار نگران کرده و دنبال راه حل برای مشکل شان هستند.
تصور میکنید مشکل نفیسه چیست؟ چرا جریان ازدواج وی با موفقیت همراه نمی شود؟ مگر او چه تواناییها و ویژگی های مثبت دیگری باید داشته باشد تا بتواند ازدواجی موفق داشته باشد؟
مساله اینجاست که وقتی نفیسه در شکم مادر بوده بعلت اختلالات کروموزومی(بیماری سندرم ترنر) رحم وی تخریب میشود (اختلالات ژنتیکی) و از آن به بعد عادت ماهیانه ندارد.
اگرچه در بسیاری از زنان سندرم ترنر تخمدانها عملکردی ندارد و ناباروند، اما واژن و رحم طبیعی دارند و توانایی برقراری یک رابطه جنسی کامل وجود دارد.


سندروم چیست ؟
سندرم ترنر بیماری کروموزومی که مرتبط با کروموزوم X است.
دختران مبتلا به سندرم ترنر میانگین رشد پایین دارند. آنها اغلب تا سه سالگی رشد طبیعی دارند، اما میزان رشد آنها بعد از آن کاهش می یابد. بلوغ آنها عموما جهش رشدی ندارد. اما با تشخیص به موقع این بیماری و هورمون تراپی، این دست مشکلات آنها قابل کنترل است.
فقدان عملکرد تخمدانها نشانه دیگر سندرم ترنر می باشد. تخمدانهای طبیعی دختر تولید هورمون جنسی (استروژن و پروژسترون)را در بلوغ شروع می کند. این مورد در بسیاری از دختران سندرم ترنر اتفاق نمی افتد. شروع دوره قاعدگی یا رشد سینه ها بدون هورمون درمانی در سن بلوغ آغاز نمی شود. ولی با هورمون درمانی این مشکل هم رفع می شود.
اگرچه در بسیاری از زنان سندرم ترنر تخمدانها عملکردی ندارد و ناباروند اما واژن و رحم طبیعی دارند و توانایی برقراری یک رابطه جنسی کامل وجود دارد.
ضمن اینکه دختران سندرم ترنر معمولا هوش طبیعی با مهارت زبانی و خواندن دارند .
اکثر زنان مبتلا به سندرم ترنر برای همیشه نابارورند، اما حاملگی با اعطا جنین می تواند امکان پذیر باشد.
درمان پزشکی مناسب حمایت زنان سندرم ترنری این امکان را می دهد که آنها طبیعی، سالم و زندگی خوبی داشته باشند.
آیا سندرم ترنر به ارث می رسد؟
سندرم ترنر معمولا در زنان وراثتی نیست. سندرم ترنر زمانی اتفاق می افتد که یکی از دو کروموزوم که در زنان طبیعی یافت می شود از بین برود یا ناقص باشد. اگرچه علت دقیق سندرم ترنر شناخته نشده است، اما این اختلال در نتیجه خطای تصادفی طی تشکیل تخم ها یا اسپرم ظاهر می شود.

با توضیحاتی که داده شد حتما متوجه شده اید که دختران مبتلا به سندرم ترنر، افراد غیر عادی نیستند و خصوصا با درمانهای به موقع می توانند شرایط رشد طبیعی را هم پشت سر گذاشته و حتی بتوانند یک ازدواج موفق داشته باشند.
مهمترین مشکل این دست دختران ناباروری است که قطعا این مشکل نیز نباید مانع از ازدواج آنها گردد.
درست است که نفیسه دچار مشکل ناباروری است اما با بررسی های پزشکی که بر روی او صورت گرفته او می تواند از طریق اجاره رحم صاحب فرزند شود.

ضمن اینکه همانطور که نفیسه دچار مشکل ناباروری است قطعا مردان بسیاری هم هستند که دچار این مشکل یعنی ناباروی هستند و ما بسیار مشاهده می کنیم مردانی که مشکل ناباروری دارند و در صدد یافتن دختری متناسب با شرایط خودشان هستند.
لذا این دست از مردان کاندیدهای بسیار مناسبی برای دخترانی شبیه به نفیسه هستند.
نفیسه و دخترانی مانند نفیسه باید سعی کنند برای یافتن مورد مناسب خود:

1- از واسطه های ازدواج کمک بگیرند.
2- حتما در مورد شرایط ناباروری خود با واسطه صحبت کنند تاواسطین با توجه به شرایط وی، موارد مناسب را پیشنهاد دهند.
3- نکته مهم دیگر این است که دخترانی مثل نفیسه باید سعی کنند از واسطه های ازدواج زیادی کمک بگیرند چرا که شرایط آنها بسیار خاص است و لذا یافتن همسر مناسب برای موردی خاص قطعا دشوارتر به نظر می رسد و لذا باید از افراد بیشتری کمک گرفته شود و از طرف دیگر واسطه های ازدواج باید به چنین افرادی که شرایط خاص دارند، توجه ویژه داشته باشند.
4- به نفیسه و دخترانی مشابه نفیسه، توصیه می شود که مشکل خود را خیلی واضح، دقیق و با بیان جزییات، برای واسطین ازدواج مطرح نمایند نه اینکه صبر کنند تا خواستگاری برگزار شود و سپس این مساله مطرح شود.
اطلاع واسطین امین ازاین مساله باعث می شود که موارد گزیده تری برای معرفی، در نظر بگیرند.
5- نکته اخر اینکه، به افرادی که در زمینه ازدواج جوانان فعالیت دارند توصیه می شود برای معرفی جوانان نابارور به یکدیگر، تلاش جداگانه ای داشته باشند. قطعا این دست افراد از همه لحاظ دارای شرایط زندگی طبیعی هستند و حتی می توانند یک کانون گرم و مطمئن برای کودکانی مهیا کنند که از نعمت پدر و مادر محروم هستند و لذا خلا ناباروری را از طریق فرزندخواندگی جبران نمایند.

 

منبع : تبیان