آموزش بررسی نوار TimeLine فتوشاپ
آموزش بررسی نوار TimeLine فتوشاپ
با شنیدن نام فتوشاپ ناخودآگاه، تصویر، عكس و ویرایش آنها و فرامین متفاوت و ابزارهای مختلفی كه به این منظور در این نرمافزار قدرتمند گنجانده شده است در ذهن تداعی میشود. همانگونه كه قبلا نیز اشاره شد، فتوشاپ خود را تنها مقید به عكس نكرده و سراغ انواع فرمتهای فیلم و فایلهای سهبعدی نیز رفته است.
تاكنون با بسیاری از ابزارها و فرامین كار روی تصاویر و عكسها آشنا شده و آنها را بررسی كردهایم، در این شماره در نظر داریم سراغ ویرایش فیلم در فتوشاپ برویم و با روشهای ویرایش فیلم و تواناییهای این نرمافزار در این زمیـــــنه بیشتر آشنا شویم.
نسخه cs6 فرمتهای متنوعی از فیلمها را پشتیبانی میكند. با این نسخه از فتوشاپ براحتی میتوانیم فیلمها را در محیط فتوشاپ باز كرده و تغییرات دلخواه را روی آنها اعمال كنیم. برای ویرایش و كار روی فیلمها پانل ویژهای به نام TimeLine تعبیه شده كه در صورت باز كردن یك فایل فیلم به صورت خودكار در قسمت زیرین فضای كاری ظاهر میشود و در صورتی كه این پانل بسته شده باشد از منوی window میتوان با كلیك روی گزینه Timeline آن را فراخوانی كنید.
این پانل شامل دو بخش ابزارها و توضیحات در سمت چپ و خط زمانی فیلم در سمت راست است. روی خط زمانی فیلم با ابزار پیمایش میتوانیم به فریم و ثانیه دلخواه خود مراجعه كنیم. در سمت چپ این پانل ابزارهایی برای اجرا، توقف، رفتن به فریم بعدی، رفتن به فریم قبلی، رفتن به اولین فریم، قطع صدا، برش فیلم و اعمال Transition قرار دارد كه در ادامه با كاربرد برخی از آنها آشنا خواهیم شد.
در زیر این ابزارها نیز لایههای فیلم و صدا قرار گرفتهاند كه در صورت نیاز میتوانیم با كلیك روی آیكون مثلث انتهای هر لایه و انتخاب new video group یك لایه فیلم جدید و انتخاب newaudio track یك لایه صوتی جدید را به پروژه خود اضافه كنیم. برای اضافه كردن فیلم یا صوت جدید به لایه فعلی نیز كافی است در همین بخش (كلیك روی مثلث انتهای این بخش) گزینه Add media و Add Audio را انتخاب كنیم.
برای هر لایه تصویری، با كلیك روی مثلث كناری نام لایه، بخشهای مربوط به آن ظاهر میشود كه عبارتند از: already video و Position (تنظیم موقعیت لایه فیلم)، Opacity (تنظیم شفافیت لایه فیلم)، style (تنظیم جلوههای اعمال شده به فیلم). پس از باز كردن فیلم مورد نظر یا اضافه كردن به پانل TimeLine مستطیلی به اندازه طول فیلم ظاهر میشود كه با كلیك روی انتهای این مستطیل در بخش تایم لاین و درگ ماوس به سمت چپ میتوانیم طول فیلم را كاهش یا افزایش دهیم. با كلیك روی مثلث انتهایی در بخش Duration میتوانیم طول فیلم را كاهش یا افزایش داده و نیز سرعت پخش فیلم (speed) را تغییر دهیم.
برای برش یك فیلم كافی است ابتدا در قسمت خط زمان نوار پیمایش را روی فریم مورد نظر برده و سپس روی تصویر قیچی (split) در نـــوار ابزار كلیك كنیم تا در محل مورد نظر برش ایجاد شود. در مرحله بعد با كلیك روی بخش مورد نظر آن را انتخاب و تغییرات دلخواه را اجرا كنیم. در صورت نیاز حتی آن را Delete كنیم. میتوانیم در محل برش خورده یا ابتدا و انتهای فیلم خود Transition دلخواهی را اعمال كنیم.
از Transition برای حركت نرم از یك بخش یا كلیپ تصویری به بخش دیگر استفاده میشود. با استفاده از Transition میتوان بخشی از یك فیلم را با بخش دیگری تركیب كرد. در فتوشاپ، پنج حالت مختلف به منظور اعمال transition وجود دارد:
1ـ fade : محو شدن تدریجی یك تصویر و ظاهر شدن تصویر دیگر
2ـ cross fade : محو شدن معكوس
3ـ fade with black : محو شدن به سیاهی
4ـ fade with white : محو شدن به سفیدی
5ـ fade with color : محوشدن به یك رنگ خاص
قسمت duration مدت زمان اجرای این جلوه را تنظیم میكند كه مقدار زیادی نشاندهنده اعمال نرم جلوه و مقدار كم نشاندهنده اعمال ناگهانی و سریع جلوه است. جهتهای اعمال جلوه Transition را به شكل زیر عمل میكنیم:
ترفندهای فتوشاپ, ساخت انیمیشن در فتوشاپ
1. ابتدا فیــــلم مورد نظر را در محیط فتوشاپ باز میكنیم.
2. در نوار ابزار تایم لاین نوار پیمایش را روی فریم مورد نظر برده و با كلیك روی دكمه split (قیچی) فیلم را در آن محل برش میدهیم.
3. در قسمت نوار ابزار با كلیك روی گزینه transition یكی از حالات ارائه شده را روی محل برش درگ میكنیم.
4. در صورت نیاز به تغییرات زمان اعمال جلوه، از قسمت duration مقدار پیشفرض دو ثانیـــــه را به مقدار دلخواه عوض میكنیم.
5. در صورتی كه بخواهیم جلوه را بدون برش فیلم اعمال كنیم، این كار فقط ابتدا و انتهای فیلم امكانپذیر خواهد بود.
6. برای تغییر نوع یا زمان جلوه میتوانیم روی شكل جلوه در محل اعمال شده در قسمت خط زمان، راست كلیك و در پنجره باز شده تغییرات دلخواه را اعمال كنیم. در این پنجره با كلیك روی شكل سطل زباله میتوانیم جلوه اعمال شده را حذف كنیم.
در پانل TimeLine علاوه بر امكان تنظیم جلوههای Transition میتوانیم در مولفههای اصلی هر لایه فیلم نیز تغییرات دلخواه خود را اعمال كنیم. برای اعمال این تغییرات كافی است روی مثلث سمت چپ كنار نام لایه فیلم كلیك كنیم تا بخش اعمال تنظیمات مربوط باز شود. حال كافی است نوار پیمایش را به محل مورد نظر منتقل كرده و سپس روی شكل لوزی موجود درسمت راست هر تنظیم كلیك كنیم تا در نوار خط زمان شكل لوزی به آن فریم اعمال شود. حال با توجه به حالت انتخابی Position (تنظیم موقعیت لایه فیلم)، Opacity (تنظیم شفافیت لایه فیلم)، style ( تنظیم جلوههای اعمال شده به فیلم) تغییرات مورد نظر را روی فیلم اعمال می كنیم. با كلیك روی تصویر كرنومتر در این قسمت میتوانیم تغییرات اعمال شده را فعال یا غیرفعال كنیم.
مثلا برای تغییر مكان یك فیلم روی فضای كاری به شكل زیر عمل میكنیم:
1. ابتدا فیلم مورد نظر خود را به تایم لاین اضافه میكنیم.
2. در TimeLine روی مثلث كنار نام لایه تصویری كلیك میكنیم تا باز شود.
3. در قسمت باز شده روی كرنومتر كنار عبارت Position كلیك میكنیم تا لوزی زرد رنگ به فریم ابتدایی خط زمان اضافه شود.
4. در خط زمان نوار پیمایش را به فریم مورد نظر منتقل میكنیم.
5. كنار عبارت Position روی شكل لوزی كلیك میكنیم تا به فریم مورد نظر اضافه شود.
6. ابزار Move را از جعبه ابزار اصلی فتوشاپ انتخاب كرده و در محیط كاری فیلم را به محل دلخواه جابهجا میكنیم.
7. با حركت نوار پیمایش تصویر در خط زمان نتیجه تغییرات را كنترل كرده و در صورت نیاز آن را ویرایش میكنیم.
فیلمهای باز شده در محیط فتوشاپ به صورت یك لایه به پنل لایهها اضافه میشود و در صورت نیاز میتوانیم فیلترهای با جلوههای دلخواه خود را كه روی لایه تصویر اعمال میكردیم روی لایههای فیلم نیز اعمال كنیم.
پس از ویرایش فیلم از منوی File گزینه Export را انتخاب و روی گزینه Render Video كلیك میكنیم و پس از انتخاب فرمت مورد نظر برای ایجاد خروجی و محل ذخیرهسازی فایل با انتخاب دكمه Render خروجی خود را ایجاد و ذخیره میكنیم.
منبع:beytoote